Paul Hotterbeekx

Voor wat betreft mannenzang is Paul Hotterbeekx een telg uit een muzikale familie.
Zijn vader was 82 jaar lid van het “Echter Vriendenkoor”, waarvan ook Paul al 50 jaar lid is en 40 jaar tweede dirigent.
Na zijn studie voor onderwijzer basisonderwijs richtte hij zich in zijn vrije tijd al snel op muziek voor kinderen. Hiervoor volgde hij diverse opleidingen en gaf cursussen en workshops aan basisschool- en kleuterschoolleerkrachten in Nederland, België en Duitsland.
Zijn koorervaring begon hij, naast fanatiek koorzanger, als dirigent van een kinderkoor in zijn toenmalige woonplaats Spijkenisse.
Van 1978 tot 1983 studeerde hij algemene muzikale vorming, waarbij de vakken stap voor stap werden afgesloten via Staatsexamens.
Hij was 2 jaar werkzaam bij de Streekmuziekschool Weert en de Niederrheinische Musikschule in Duisburg.
In Geldrop dirigeerde hij 14 jaar lang de gemengde zangvereniging “Melodia” waarmee hij ook diverse concertreizen maakte naar België en Duitsland. Ook dirigeerde hij twee galaconcerten in een uitverkocht Eindhovens Muziektheater.

Sinds de oprichting is Paul dirigent van het Nuenens Mannenkoor, met een onderbreking van drie jaar wegens ziekte. Met Het Nuenens Mannenkoor behaalde hij goede resultaten op diverse concoursen en koorfestivals. Ook werden er diverse succesvolle concertreizen naar steden in Nederland, België, Ierland, Tsjechië en Duitsland gemaakt.
Onvergetelijk zijn daarbij de concertreizen naar Dublin en Praag.