Dirigent

Paul Hotterbeekx is sinds de oprichting van het Nuenens Mannenkoor in april 1997 dirigent van Het Nuenens Mannenkoor.

Dirigent aangepastPaul werd geboren in Echt in een muzikaal Limburgs gezin.
In 1971 werd hij lid van het plaatselijk mannenkoor waar hij naast zijn vader, ooms en neef de plaats van zijn vlak daarvoor overleden grootvader innam.
Hij groeide dus als het ware op met mannenkoorzang.
Op dit moment is hij nog steeds als tweede dirigent verbonden aan het Echter Vriendenkoor.
Na zijn opleiding als onderwijzer volgde hij diverse cursussen in Maastricht en Delft, waarna hij een opleiding volgde voor Staatsexamens Muziek, met als hoofdvak algemeen muzikale vorming.

Hij dirigeerde diverse koren en vindt het nog steeds een uitdaging om als gastdirigent op te treden.
Meer dan 10 jaar was hij dirigent van de Gemengde Zangvereniging “Melodia” te Geldrop, waarmee hij veel buitenlandse reizen maakte.
Die traditie heeft hij bij het Nuenens Mannenkoor voortgezet. Met het NMK maakte hij reizen naar Duitsland, Ierland (Dublin in 2007) en Belgie.

Ook is Paul een voorstander van deelname aan concoursen en korenfestivals.
” Het is goed”, zo zegt hij, ” dat je anderen de kwaliteit van je koor laat beoordelen om beter te worden en de kwaliteiten aan te kunnen scherpen”.
Het NMK nam onder zijn leiding deel aan concoursen in Meyel, Eindhoven, Noordwijk, Eibergen en Loosbroek. In de hoogste afdeling werd in Noordwijk een derde prijs behaald. De beste prestatie werd echter neergezet in Loosbroek, waar het koor, onder auspiciën van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond, een zeer goede beoordeling ontving.